Dijous 23 de juliol, ple ordinari al Masnou: Canvis a les inversions ja aprovades

Aquest dijous s’enceta de debò el mandat 2015-2019 amb el primer ple ordinari on es debatran temes molt importants pel municipi. Podeu llegir la informació que dona l’Ajuntament ací.

Al marge de les mocions que ja en parlarem més endavant n’hi ha un tema força interessant que m’agradaria destacar per la seva importància: Els canvis a les inversions ja aprovades

Aquest es correspon amb els punts 3 i 4 on es debatran sengles modificacions pressupostàries derivades de la proposta del govern a la modificació de les inversions per a l’any 2015 i que van ser aprovades per majoria absoluta com ja us vam informar.

Davant aquesta proposta del govern, el grup Municipal del PSC planteja una sèrie d’esmenes que podeu llegir ací i que bàsicament son:

Reforma accessos i entorn camp de futbol Masnou (162.500,00€)

Creiem oportuna la reforma dels accessos al camp de futbol però creiem que aquesta reforma ha d’acompanyar-se d’una solució definitiva per a la riera que passa junt els edificis del passatge sistres i el camp de futbol. La proposta mínima la tenim valorada en 100.000€, tot i que entenem que podria definir-se ara un projecte executiu amb un cost aproximat de 10.000€ per incorporar els costos de l’obra als propers pressupostos.

També estimem que l’amplitud de l’espai permetria ubicar el Casal de Barri, donat la centralitat d’aquest espai amb els barris afectats (Sistres, Bell Resguard i Amadeu I).

El nostre grup creu que cal dotar aquest espai d’una solució definitiva però acceptarà una solució temporal com la ubicació d’una instal·lació bàsica preconstruida (barracó) en aquest lloc. Aquesta solució està valorada en 30.000€

Reparacions Camí Ral (20.000€)

Vist l’estat del Camí Ral en molts dels seus trams se’ns fa difícil pensar que amb aquesta paupèrrima quantitat es pugui arranjar totes i cadascunes de les necessitats d’aquest espai.

Per aquest motiu voldríem una relació detallada dels arranjaments proposats i que s’incorporin altres que puguin suggerir-se.

Millores accessibilitat (- 125.000,00 €)

El nostre grup no pot acceptar la desaparició d’una partida pensada per garantir l’accessibilitat i la mobilitat a les persones en un municipi amb tantes mancances. Sabem que amb aquesta xifra no és suficient però és, evidentment, una bona senyal, motiu pel que proposem mantenir-la.

Estaríem disposats, però, a que la partida canviés de titularitat i s’adrecés a la regidoria de Projectes i Obres, encara que fos amb menor dotació, sempre i quant hi hagi un compromís reals del govern de presentar un projecte global pel Masnou.

Els socialistes proposem encetar un Pla Director de Millora Urbana que en tres fases (Diagnosi, Proposta i Aplicació) permeti iniciar les reformes per que en un termini de temps màxim de entre 12 i 20 anys transformi el nostre municipi el converteixi en una Vila molt més amable i acollidora.

Creiem molt important un debat obert, transparent i que compti amb el màxim de suport possible, ja que les inversions es van aprovar l’11 de desembre passat amb una majoria absoluta dels vots dels electes. Estimem, a més, que la participació de l’oposició no pot limitar-se a les votacions, pel que caldria establir comissions de seguiment de les obres aprovades.

Moltes de les modificacions fan referencia a projectes dels quals es desconeix la mes mínima informació tècnica i valoració econòmica, motiu pel que caldria acompanya la petita memòria tècnica d’una descripció detallada de les obres o millores a realitzar.

Anuncios

One Response to Dijous 23 de juliol, ple ordinari al Masnou: Canvis a les inversions ja aprovades

  1. […] tal i com us vam avançar, va tenir lloc el plenari ordinari del mes de juliol, el primer del mandat i el darrer abans del […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: