Al Masnou, aquesta setmana ple i la vinent… també

Aquesta setmana

Aquesta setmana tenim ple ordinari, un ple senzill i amb pocs temes però amb un de força important: El transport Urbà del Masnou.

Al Masnou, l’autobús urbà està lligat al nom de la família Aragó, titulars de la línia des de la seva concessió l’any 1964 i que finalitza el 28 de desembre de 2015, segons el contracte de renovació signat amb data 29 de setembre de 1998.

Tant bon punt vam governar, a partir de l’any 2003, els socialistes ens vam posar mans a l’obra per modernitzar un servei i millorar la seva prestació. Així, en data 30 de novembre de 2007, vam signar la minuta del conveni per la qual es modificava la concessió de servei públic de transports urbà que va permetre canviar d’autobús i fer-ho accessible, millorar les marquesines de la majoria de parades i incrementar la línia. Tot i així hi havia encara molta feina a fer.

Ara, un cop finalitza el contracte, cap grup municipal veu la necessitat de prorrogar el servei a la mateixa empresa i coincidim tot en la necessitat de donar un canvi d’aires. El que no coincidim és com….

En tot cas, el Govern, per evitar renovar la concessió a la mateixa empresa de nou, ha optat per signar el conveni marc per a la prestació de serveis urbans en el marc de les concessions interurbanes, dins la xarxa de serveis regulats per la Generalitat de Catalunya.

Com en tot, hi ha punts a favor i punts en contra, però avanço que els socialistes hi votarem a favor, bàsicament per dos raons:

  1. La urgència en garantir la prestació d’un servei bàsic
  2. La durada del conveni, que és d’un any.

Nosaltres ens haguéssim estimat més que l’Ajuntament hagués fet un concurs adaptat a les necessitats del Masnou i on es poguessin incloure millores com el servei tots els dies de la setmana amb el mateix horari, increment de parades, reducció de la cadència de pas i línies llançadora des de les zones altes a les estacions en hores punta, entre altres.

En aquests moments hi ha una dura negociació entre el govern d’ERC i CiU i l’empresa concessionària pel traspàs que tot indica que acabarà als jutjats. L’actual govern, hereu directe del que ens va governar els darrers quatre anys sembla que no havia treballat prou aquest tema…

La setmana vinent

I de nou, dijous 22, un nou plenari, aquest cop, extraordinari.

El govern, en el seu afany d’accelerar el tempo de les coses ha previst que, de forma extraordinària, es dugui a debat i aprovació en el mateix plenari les Ordenances Fiscals, el Pressupost Ordinari i Inversions i la Plantilla de Personal.

Això, de facto, suposa dos coses: La primera és la reducció dels plenaris on l’oposició debat i fiscalitza l’acció i propostes de govern en temes tant importants i avançar l’aprovació de les eines bàsiques de la gestió municipal.

Dir-vos que en el primer cas estic totalment en contra ja que suposa un menyscapte envers la tasca de l’oposició per les limitacions que suposa. En el segon cas he de dir-vos que crec una jugada molt intel·ligent aquest avançament ja que suposarà que el govern iniciarà l’any amb tot a punt.

Sabeu que tot i les limitacions temporals, la gran quantitat de documentació i la complexitat de la mateixa els socialistes hem preparat tot un seguit d’esmenes i aportacions de millora de les que us informarem properament.

Seguim treballant!!!!

 

One Response to Al Masnou, aquesta setmana ple i la vinent… també

  1. […] al vespre va tenir lloc el Plenari ordinari, curt, i amb nomes la proposta del transport Urbà com a interessant. Cert és que amb les […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: