Intervenció contra la Moció de suport a la resolució 1/Xl del Parlament de Catalunya d’inici del “prusés”

Dijous 19 de novembre va haver plenari ordinari, com tots els tercers dijous de cada mes. De tot el que es va dir destaca la moció de tots els partits a favor de les dones i contra la violència de gènere, que va ser aprovat per unanimitat –fet destacable positivament-, la petició d’ajuda que vaig fer en nom de Jaume Costa Prades masnoví que no pot sortir d’Hondures amb la seva filla per un problema burocràtic, la mala gestió que el govern està fent en el Bell Resguard amb la voluntat d’instal·lar un “casal” de barri i del que ja havia avançat una notícia, i la Moció de suport a la declaració d’independència.

Em centraré en aquest darrer i us transcriuré la meva intervenció al plenari. Tant bon punt la tingui en vídeo us la facilitaré.

Moció presentada pels grups municipals d’ERC-AM-MES, CiU i les CUP de suport a la resolució 1/Xl del Parlament de Catalunya.

Nosaltres, a diferència de Ciutadans –que van marxar del Plenari-, tot i estar d’acord amb els arguments que han esgrimit no volem perdre l’oportunitat de dir el que pensem.

Els avanço que, com no pot ser d’un altre forma, el nostre vot serà contrari a la Moció.

Volien que es parlés de Catalunya, i ho han aconseguit. El món en parla. Volien externalitzar el prusés, i prou que ho està. Nomes cal veure els titulars dels principals diaris del món per entendre que ara mateix arreu s’associa a Catalunya en general i a les eminències de prusés en particular, a noves formes antidemocràtiques, a la radicalització i al ridícul.

Aquesta és la imatge que estan deixant vostès de Catalunya arreu. La Catalunya emprenedora ha donat pas a la Catalunya emprenyadora, la Catalunya moderna i europea a la Catalunya endogàmica i salta lleis, la Catalunya integradora, acollidora i progressista a la Catalunya segregadora, sectària i classista, la Catalunya bussines-Friendly a la Catalunya chau-chau bacalau, d’espardenya i flauta…

Deixin ja de fer bullir l’olla perquè dins només n’hi ha aigua: no hi ha chicha, no hi ha res. Deixin ja el monotema i comencin a prendre en sèrio els problemes de Catalunya, els problemes reals, els problemes de les persones.

El plenari passat vam haver de passar la vergonya de sentir una moció de suport al President Mas i altres imputats del 9N presentada per ERC, CiU i ICV; l’anterior per una de defensa de la unitat d’Espanya presentada pel PP. Tenim un Alcalde que permet incomplir les normes municipals al penjar estelades als fanals i que despenja la bandera d’Espanya per que ell és així. Deixem-nos ja de jocs infantils i comencem a treballar pel poble del Masnou. Estem fent el ridícul tots plegats i després ens sorprèn la desafecció envers la política i els polítics.

Les eleccions del passat 27 de setembre van elegir un nou Parlament i la primera funció d’un Parlament elegit a les urnes és la investidura d’un nou president o presidenta. I vostès s’ho han passat pel folre. Com els darrers anys, primer el monotema.

L’aprovació de la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí i les CUP constitueix un error polític molt greu. El més greu plantejat a Catalunya des de la recuperació de les institucions democràtiques.

Aquesta proposta de resolució suposa un greu risc per a l’autogovern de Catalunya assolit, després de moltes lluites polítiques i socials, amb la recuperació de les nostres institucions.

La conseqüència final de la proposta de resolució posa en perill, també, la continuïtat de Catalunya a la Unió Europea tal com diu el Tractat de la Unió Europea en el seu article 4.2.I com declara el Comitè de les Regions quan fa referència a aquest article, “l’avenç d’una regió cap a la independència ha de ser considerat com un afer intern de l’Estat afectat i recorda que en el cas que una regió obtingués la independència i volgués integrar-se a la Unió Europea, hauria de presentar una candidatura oficial al Consell i seguir el procediment d’adhesió de l’article 49 del TUE com qualsevol Estat que volgués esdevenir un Estat membre de la UE”.

Això és el que agrada a les CUP però no crec que agradi tant a la resta de grups. Les CUP són un grup anti-sistema que vol marxar d’Europa, de la OTAN, d’Espanya i no se si del sistema solar també…

Vull que recordin que tots els nivells de les administracions, inclosa l’administració local, i el conjunt de la ciutadania en un estat democràtic com és el nostre són i han de ser els principals garants de la legalitat. I vostès volen saltar-se la legalitat… de nou….

No parlem ja del despropòsit de Presidenta del Parlament. Sectària i tramposa…

Fa un moment hem parlat de consens i no d’imposició, se’n recorda Sr. Alcalde?

La Presidència del Parlament de Catalunya té l’obligació de representar la pluralitat de la cambra en la seva integritat, i el nostre grup considera que les darreres actuacions de la presidenta del Parlament, fent seguidisme de la proposta política del president de la Generalitat en funcions –no ho oblidem-, han posat en risc la imparcialitat de la institució a la qual representa i el més elemental principi de separació de poders.

Pel nostre grup la realitat a Catalunya es resum en vuit punts:

 1. El resultat de les eleccions del 27S no atorga un mandat democràtic per a un procés unilateral cap a la independència.
 2. La victòria en escons de les forces polítiques partidàries de la independència els habilita per governar, no per trencar amb la legalitat. A més, cal tenir ben present que la majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que es van manifestar a les urnes no ho van fer en favor dels partits que aposten per la independència. Vull recordar-los que a Escòcia, arrel de la victòria dels independentistes es va iniciar un diàleg amb Londres que va donar com a fruït el referèndum. No com ací, que comencen la barraca –que no arriba a casa- per la teulada.

Fa un moment les CUP renyaven al regidor de mobilitat pel tema de l’autobús adduint que havien començat la casa per la teulada, ho recorden?…

 1. L’aprovació de l’esmentada proposta de resolució posa en greu risc la unitat civil del poble de Catalunya.
 2. L’aprovació d’aquesta resolució posa en risc l’autogovern de Catalunya en el marc constitucional.
 3. L’aprovació d’aquesta resolució pot situar definitivament la política catalana en un carreró sense sortida del qual només se’n pot derivar un conflicte institucional sense solució.
 4. No hi ha solució a l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya que no passi per un procés de diàleg, negociació i pacte entre les institucions i les forces polítiques espanyoles, on nosaltres, evidentment, incloem les catalanes..
 5. L’impuls d’una reforma de la Constitució que ampliï els conceptes federalistes que ja té incorporats i que clarifiqui les relacions entre les competències de l’Administració general de l’Estat i les de les Comunitats Autònomes i, especialment en el nostre cas, les de la Generalitat de Catalunya.
 6. Denunciem la utilització instrumental, una vegada més, del món local en l’estratègia de confrontació en el procés unilateral cap a la independència.

I per acabar la meva intervenció, una observació. Sr. Alcalde, on és la claca? On són les persones que embutides amb samarretes i banderes venien sempre a omplir el plenari quan hi havia aquest tipus de festes?

Moltes gràcies.

Anuncios

2 Responses to Intervenció contra la Moció de suport a la resolució 1/Xl del Parlament de Catalunya d’inici del “prusés”

 1. Lluis Tejedor dice:

  Doncs sí, et vas quedar ben a gust. Notable argumentari, sistema solar inclòs.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: