Intervenció Ernest Suñé al Plenari de 16/06/2016: Denuncia davant la Fiscalia Anticorrupció pel presumpte delicte de prevaricació, contra l’Alcalde Sr. Oliveras, la regidora Sra. Folch i altres.

Sota sospita...

Sota sospita…

A continuació transcric el literal de la meva intervenció en el plenari de dijous 16 de juny de 2016. També podeu llegir la Nota de Premsa que el Grup Municipal del PSC del Masnou ha fet amb aquest motiu.

La passada campanya electoral els socialistes la vam basar en un decàleg denominat “Els punts clau del canvi positiu”. El primer punt titulat “Honradesa, honestedat i transparència” deia: “Impregnarem d’honradesa i total honestedat la nostra gestió com a polítics i rebutjarem qualsevol forma de corrupció.”.

Em dol explicar que el passat 30 de maig vaig presentar denúncia davant la fiscalia anticorrupció per la comissió del presumpte delicte de prevaricació, contra l’Alcalde Sr. Oliveras, la regidora Sra. Folch i els tècnics que haguessin avalat els processos de funcionarització realitzats en aquest ajuntament.

Aquests processos es basen en la Disposició transitòria segona de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) i permeten que personal laboral que compleixi unes condicions pugui accedir al lloc de funcionari. Aquestes condicions son:

  1. Ser personal laboral fix
  2. Haver adquirit aquesta condició abans del 13 de maig del 2007.
  3. Que desenvolupi tasques de funcionari.

Aquest regidor ha constatat que el procés realitzat pel govern d’ERC i CiU no ha estat ajustat a la legalitat vigent i incorpora vicis greus en la seva execució que podrien comportar l’anul·labilitat de tot el procediment.

Especialment destaca l’existència de beneficiaris que incompleixen l’exigència bàsica de ser personal laboral fix des d’abans del 13 de maig del 2007, el que suposaria la seva exclusió i, per tant, la impossibilitat d’assolir la condició de funcionari. Segons l’anàlisi dels expedients i amb la informació facilitada pel govern s’estima que gairebé el 50% de les persones considerades aptes a la convocatòria no ho haurien d’haver estat. Parlem de 16 persones treballadores d’aquest ajuntament, moltes d’elles –una bona part- víctimes innocents.

El Sr. Oliveras i la Sra. Folch són coneixedors d’aquesta informació des del 10 de febrer d’aquest any, quan, en una reunió a petició meva els vaig lliurar al despatx d’alcaldia un complert document on ho explicava tot amb la voluntat de trobar una solució. La proposta del nostre grup va ser suggerir a l’Alcalde que informés al Sr. Secretari per que fes un informe jurídic i, si s’escaigués, obrís una revisió d’ofici.

La resposta de la Sra. Folch va ser “de vegades es pot obviar la Llei” i que “no pensaven rectificar”. Tot i això ens vam emplaçar a una nova reunió amb el compromís del govern d’estudiar el document que els vaig lliurar.

La nova reunió va tenir lloc el 25 de febrer, de nou a alcaldia, i llavors van argumentar que el procés de selecció “estava avalat per tècnics municipals” i que el govern “no tenien res més a dir”. Sobre el presumpte incompliment de la llei, la Sra. Folch va dir que “van obviar la data per que en altres llocs s’havia fet igual” i va afegir que “únicament revisarien l’acte si la justícia els obligava a fer-ho”, afirmant que amb la seva acció “ningú no perd res ja que el que hem fet no és il·legal”.

El passat 9 de Maig vaig tenir la darrera reunió sobre aquest tema, aquesta vegada amb la Sra. Folch, la qual va confirmar que, efectivament, una part important de persones no complia amb els requisits però que el govern del Masnou no faria res al respecte. Vaig insistir en la revisió d’ofici com a mecanisme per evitar mals majors però es va negar en rotund en nom del govern del Masnou.

Li vaig avançar que el marge de maniobra que ens deixaven era molt curt…

No van ser capaços d’aportar cap document que avalés el procediment, ni cap explicació tècnica, ni informes de secretaria, intervenció o gerència. El govern del Masnou ens demanava un acte de fe, de confiança cega… però les probes son abrumadores.

Tal i com els he avançat a l’inici de la meva intervenció, el passat 30 de maig, vaig presentar davant la fiscalia anticorrupció, denúncia contra el Sr. Oliveras, la Sra. Folch i els tècnics que haguessin avalat aquest procés per la comissió del presumpte delicte de prevaricació, delicte que podria fer-se extensiu a la resta de membres del govern, si tal i com es desprèn de les paraules manifestades per la Sra. Folch, la justícia estima que també eren coneixedors i que les decisions es van prendre entre tots, de forma solidària.

I jo em pregunto, perquè ha passat això? Perquè hem arribat a aquesta situació?

Tot això ha passat per la gestió que es ve realitzant els darrers anys a Recursos Humans, departament sobre el que plana l’ombra del dubte, i especialment per les directrius que ha donat la regidora Folch amb el vistiplau de l’Alcalde, el suport del govern i la complaença d’alguns representants sindicals.

Un departament sobre el que algú s’haurà de replantejar tot: des del seu dimensionament a les seves responsabilitats de gestió. Departament sobre el qual exigim una revisió a fons de les decisions preses els darrers cinc anys per dubtes raonables sobre les seves actuacions.

Han de saber que si finalment, com ens temem, cal revertir el procés, es veurien compromeses les accions i decisions on haguessin participat les persones que durant aquest temps han estat exercint de funcionàries sense ser-ho fet que obligarà a revisar tots els actes en que hagin participat i, fins i tot, declarar d’ofici la nul·litat de molts d’ells. Aquesta podria ser la crua realitat en comptes del “ningú no perd res ja que el que hem fet no és il·legal” de la Sra. Folch.

Hores d’ara la fiscalia avalua la denúncia, però han de saber que per a mi i el meu grup, avui prima sobre tots vostès la presumpció d’innocència. Tant bon punt sàpiga res informaré en aquest mateix plenari però, si com ens temem, la fiscalia decideix que han de ser declarats investigats, sàpiguen que, llavors si, demanarem dimissions.

Anuncios

3 Responses to Intervenció Ernest Suñé al Plenari de 16/06/2016: Denuncia davant la Fiscalia Anticorrupció pel presumpte delicte de prevaricació, contra l’Alcalde Sr. Oliveras, la regidora Sra. Folch i altres.

  1. […] Podeu llegir ací la intervenció que volia fer i que no va poder ser davant de l’actitud poc democràtica del Sr. Oliveras. Dit això, passem a rebatre la nota del govern: […]

    Me gusta

  2. […] vaig avançar la meva intervenció en el post que vaig publicar i que podeu tornar a llegir ací, ara però, podreu sentir-la. També podreu escoltar les respostes de la regidora Sra. Silvia Folch […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: