Ningú conjuga el verb dimitir al Masnou 3/6

Seguim amb la intervenció de la Regidora Sra. Folch en el plenari del passat 16 de juny. Podeu llegir ací les entrades 1 i 2 d’aquesta sèrie.

Tercera part de la intervenció de la regidora Silvia Folch

Mentida 5: El procés de Funcionarització

Les explicacions que dona la Sra. Folch sobre el procés de funcionarització no s’ajusten a la realitat.

Primer, en com es determinen els llocs que han de ser funcionartitzats.

L’article 9.2 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP) diu: “En todo caso, el ejercicio de las funciones que impliquen la participación directa o indirecta en el ejercicio de las potestades públicas o en la salvaguardia de los intereses generales del Estado y de las Administraciones Públicas corresponden exclusivamente a los funcionarios públicos, en los términos que en la ley de desarrollo de cada Administración Pública se establezca”.

La primera cosa a tenir present és que hi ha d’haver una llei que estableixi els criteris que determinin quins llocs han de ser ocupats per funcionari públic. A diferència d’altres comunitats autònomes, Catalunya no ha desenvolupat cap normativa i enlloc diu que l’Ajuntament pugui determinar-ho. Ací tindríem el primer problema, donat que, que passarà si es determinés que un lloc que l’Ajuntament ha decidit que sigui funcionari la Llei no ho preveu. Això si que és una autèntica situació d’inseguretat jurídica.

Precisament, l’article 11.2 diu que “Las Leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto establecerán los criterios para la determinación de los puestos de trabajo que pueden ser desempeñados por personal laboral, respetando en todo caso lo establecido en el artículo 9.2.”. El que deixa palès que la competència per determinar si un lloc ha de ser ocupat per personal funcionari o laboral és competència del legislador (Govern i Parlament Autonòmic) i no del municipi.

Segon, en la selecció de persones.

Els processos de funcionarització tenen el seu origen a la sentència del TC 99/1987 de 11 de juny, que els determina com “una solución excepcional y extraordinaria para la que unos trabajadores fijos de la Administración que se han incorporada a ella cumpliendo todos los requisitos y procedimientos legales y que ocupan un puesto adscrito ex lege a funcionario, puedan incorporarse a esa nueva condición jurídica”.

És a dir, que aquestes persones estiguessin ocupant el lloc que es presumeix que ha de ser gestionat per funcionaris, abans de la promulgació de la llei. Recordem que la llei que ho determina, l’EBEP, va ser promulgada l’any 2007 i, per tant, tots els llocs ocupats a posteriori no hi cap la funcionarització. En el cas del Masnou, més de la meitat, tal i com hem denunciat.

Tercer, en els processos de selecció.

El fet que les proves hagin de ser restringides a les persones que compleixen amb els criteris legals establerts a l’EBEP, en cap cas aquestes proves han de suposar, a la pràctica, un procés selectiu ad personam, es a dir, que las proves teòriques y pràctiques, i els mèrits, siguin ad hoc, configurats segons el perfil del candidat específic; fet que sospitem que ha estat així, donat que aquests processos no han gaudit de les garanties establertes pels processos de selecció per a personal funcionari i, per exemple, els exàmens han estat elaborats al propi ajuntament i no han vingut en sobre tancat des de l’Escola d’Administracions Públiques o la Diputació de Barcelona, com és la pràctica correcta, o que en alguns casos, els membres del tribunal qualificador no disposaven de la titulació o coneixement adients per poder avaluar a els coneixements de determinats persones examinades.

Per tot això creiem que el procés està totalment viciat i així ho vam denunciar.

Anuncios

3 Responses to Ningú conjuga el verb dimitir al Masnou 3/6

  1. […] la Regidora Sra. Folch en el plenari del passat 16 de juny. Podeu llegir ací les entrades 1, 2 i 3 d’aquesta […]

    Me gusta

  2. […] de la Regidora Sra. Folch en el plenari del passat 16 de juny. Podeu llegir ací les entrades 1, 2, 3 i 4 d’aquesta […]

    Me gusta

  3. […] de juny, ara toca la darrera, la de l’Alcalde Sr. Oliveras. Podeu llegir ací les entrades 1, 2, 3, 4 i 5 d’aquesta […]

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: