Ningú conjuga el verb dimitir al Masnou (4/6)

Seguim amb la intervenció de la Regidora Sra. Folch en el plenari del passat 16 de juny. Podeu llegir ací les entrades 1, 2 i 3 d’aquesta sèrie.

Quarta part de la intervenció de la regidora Silvia Folch

Mentida 6: Laboral fix és l’únic requisit necessari, obligatori i bàsic que marca l’EBEP

La Sra. Folch menteix i torna a obviar les condicions que estableix l’EBEP a la Disposició transitòria segona i que, com ja hem repetit, determina que per poder participar en els processos de funcionarització, les persones han de complir els següents requisits:

  1. Ser personal laboral fix
  2. Haver adquirit aquesta condició abans del 13 de maig del 2007.
  3. Que desenvolupi tasques de funcionari

Les tres condicions son requisits ineludibles i en el cas que ens ocupa, a més d’errors greus en la documentació que impedeixen garantir que totes les persones que van participar eren laborals fixos, gairebé la meitat van adquirir aquesta condició molt més enllà de la data estipulada a la llei, el que suposaria la seva impossibilitat de participar.

I el govern del Masnou n’eren conscients i ho van permetre.

I aquest és el motiu pel qual la Sra. Folch es limita a repetir, una vegada i altre, com si d’un mantra es tractés, que totes les persones eren laborals fixos, però obvia la data en que van assolir aquesta condició.

I això és important, donat que els tribunals entenen que essent possible la funcionarització, no correspon a l’administració establir una data distinta a la instituïda per llei, en el cas de l’EBEP, motiu pel qual només hi podran participar treballadors contractats a data 13 de maig de 2007.

Mentida 7: L’EBEP genera inseguretat jurídica a determinats treballadors

La manca de normativa autonòmica no eximeix l’ajuntament de complir amb l’EBEP. El procés de funcionarització descrit en aquesta norma només és aplicable a “El personal laboral fijo que a la entrada en vigor del presente Estatuto esté desempeñando funciones de personal funcionario”, és a dir, que estigues desenvolupant tasques de funcionari.

Ací hi ha el primer vici greu del procés: l’Ajuntament va modificar el catàleg de llocs de treball l’any 2014, moment en que va determinar els llocs que havien de ser coberts per funcionaris, el que és el mateix, va decidir de forma unilateral qui podria accedir a funcionari mitjançant la funcionarització, sense tenir present el que estableix l’EBEP.

Hi ha, a més, una permissivitat excepcional donat que es permet que hi participin en aquest procés persones que van incorporar-se a l’Ajuntament a partir de l’any 2011, el que suposa un segon vici greu del procés donat que han participar persones que no compleixen cap dels requisits.

El tercer vici greu que volem destacar és el fet que la majoria d’aquestes persones no van assolir la condició de personal laboral fix abans de la data de promulgació de l’EBEP, el que els impediria participar en el procés, fet que hem destacat ja anteriorment.

I n’hi ha més de vicis greus, com és el fet més que qüestionable que totes aquestes persones estiguessin realitzant tasques de funcionari abans de la norma o els vincles entre moltes d’aquestes persones i responsables del departament de Recursos Humans. Elements tots ells que caldrà investigar i exigir les responsabilitats que pertoquin als autors materials i intel·lectuals.

La inseguretat jurídica és la que ha generat el govern del Masnou a aquestes persones.

 

2 Responses to Ningú conjuga el verb dimitir al Masnou (4/6)

  1. […] Regidora Sra. Folch en el plenari del passat 16 de juny. Podeu llegir ací les entrades 1, 2, 3 i 4 d’aquesta […]

    Me gusta

  2. […] juny, ara toca la darrera, la de l’Alcalde Sr. Oliveras. Podeu llegir ací les entrades 1, 2, 3, 4 i 5 d’aquesta […]

    Me gusta

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.