Intervenció d’Ernest Suñé al plenari d’ahir 17/11/2016

Bon vespre, de nou.

Sr. Alcalde, el nostre grup vol remarcar la necessitat que te el seu govern d’afrontar els problemes de credibilitat i de recuperar les formes més planeres, transparents i responsables d’altres mandats.

Fins a la data, el nostre grup no l’hem demanat a vostè res que vostè mateix no hagués demanat a altres en altre temps: coherència, honestedat, lleialtat, fermesa i responsabilitat. Vostè, ara per ara, no aplica cap d’aquestes virtuts; no actua i el problema va creixent.

A la passada Comissió Informativa vaig preguntar la Regidora Silvia Folch, màxima responsable del departament de Recursos Humans, que opinava sobre un missatge de correu electrònic d’un treballador amb greus acusacions dirigides al seu departament i ella mateixa; mail on s’acusava el govern format per ERC i CiU de no pagar una part del sou –concretament pagues extraordinàries- a determinats treballadors, i que vam rebre tots els regidors. La seva resposta va ser, que “no crec que tingui que donar explicacions de res”.

Realment creuen que no han de dir res ni tant sols per desmentir-ho? Ni per argumentar els fets o aportar més informació? Per dir que li obririen un expedient al treballador per mentir i malmetre si fos el cas?

En aquesta comissió, la Sra. Folch va negar la major afirmant que les pagues extraordinàries s’havien abonat be i que en cap cas havia hagut impagament; però per la informació que disposem ens consta que no és així, i és la única informació disponible, de vostès no en sabem res…

Sabem que hi ha persones que han perdut una part important del seu salari i que davant les queixes reben respostes peregrines i ridícules, impròpies d’un departament que hauria d’estar al servei dels treballadors i no contra ells.

Hi ha un conveni col·lectiu i un sistema d’abonament de baixes que hauria d’aplicar-se a tothom per igual, però pels fets que coneixem, sembla ser que no és així.

Be, a les denuncies de mala praxis que sobre la Sra. Folch ha fet públiques aquest regidor, ara s’ha de sumar aquesta reducció dels salaris d’algunes persones de la casa, reducció que presumim indeguda, davant la manca d’explicacions de la regidora i vista la denúncia pública d’un treballador i que aquest regidor ha ratificat per altres vies.

I tornem a trobar, de nou, recursos humans al focus del conflicte.

Tot indica que per que aquests treballadors puguin cobrar el que no els ha estat abonat cal anar als tribunals, com així ha passat amb una persona que, tot i presentar queixar per escrit en temps i forma, mai no va rebre resposta de vostè, i en canvi, en rebre la citació del jutjat contenciós, vostès van abonar la quantitat íntegra reclamada.

Dos mesos i mig esperant una resposta. Un treballador al que li han deixat de pagar més de mil-setzens euros del seu salari. Dos mesos i mig i ni una resposta. Ni una justificació. Res. Creuen vostès que és forma de tractar els nostres treballadors? Creuen que és així com cal afrontar els problemes?

I ha estat rebre el paper del jutjat per abonar-li fins a l’últim euro que reclamava. Tot…

I reitero aquest extrem, Sra. Folch, no una part o una diferència: la totalitat de la quantitat reclamada. El 100% del que vostès van deixar d’abonar quan pertocava i que correspon als dies de baixa. Reducció del salari per baixa laboral, aquesta és la veritat…

Sra. Folch, caldrà també que la resta de treballadors perjudicats vagin als tribunals per a que els hi abonin el que en justícia els hi correspon?

Fins a quan, Sr. Alcalde, consentirà que la regidora Folch faci de les seves, sense donar la cara?

M’adreço a vostès, representants de Convergència i Unió.

Fins a quan, mantindran aquesta postura acomplexada i passiva davant les evidències de manca de respecte dels drets laborals de persones treballadores de l’Ajuntament del govern del que formen part?

Saben que els treballadors –molts- han sol·licitat des de fa mesos ja l’aplicació de l’article 54 per obrir la negociació de la jubilació anticipada i encara no els han respost

Saben que tot i haver una denuncia d’assetjament contra una persona del govern des de fa més d’un mes adreçada a l’Alcalde i presentada pel registre general, no es convoca la comissió que ho hauria d’analitzar? Convocatòria que s’hauria d’haver fet immediatament i, com a molt tard, 48 hores des de la presentació de la denuncia, segons estableix el protocol d’assetjament…. I van ja més de 30 dies… Recorden el compromís públic que va adquirir l’alcalde en aquest plenari? Doncs res de res…

Impunitat total…

Vostès han quedat ja alliberats, ningú no els podrà dir mai que no han estat coherents i responsables.

Vostès han complert amb allò que es van comprometre, ells no i, a més, de forma pública i notòria…

Vostès han demostrat una paciència infinita davant la manca de lleialtat d’aquestes persones. Davant la manca d’informació, la tergiversació dels fets i les mentides. I ho saben.

Ningú no els podrà mai criticar per que trenquin amb aquells que tot i mentir, ocultar informació i manipular, es neguen a assumir la seva responsabilitat i ni tant sols acceptar els seus errors…

No, senyores i senyors de convergència i unió, vostès estan a les antípodes d’aquestes persones respecte a la visió ètica i a la forma d’entendre i fer política… que fan doncs, encara, donant-los suport?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: