Estratègia, perversió i engany #psc @socialistes_cat @pere_navarro

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va dur ahir al plenari del Congrès la proposta no de llei per que fos transferida a la Generalitat la competència de l’estat per convocar referèndums. Aquesta demanda es sostenia en virtut de l’article 150.2 de la Constitució  Espanyola, que diu que “L’Estat podrà transferir o delegar a les Comunitats Autònomes, mitjançant una llei orgànica, facultats corresponents a una matèria de titularitat estatal que per la seva naturalesa siguin susceptibles de transferència o de delegació. La llei preveurà en cada cas la transferència corresponent de mitjans financers i també les formes de control que l’Estat es reservi.”

Que per la seva naturalesa siguin susceptibles de transferència o delegació”. Aquesta és la clau de volta. Efectivament, l’article 149 de la mateixa norma estableix com a competència exclusiva i no delegable “l’autorització per a la convocatòria de consultes populars per via de referèndum”.

I ací comença l’estratègia. ERC i tots els grups sobiranistes no van demanar que s’autoritzés una consulta popular, no sinó que van demanar el que és materialment impossible, i és que es transferís la competència, en una maniobra perversa per garantir-ne la negativa a la seva proposta i assenyalar el PSC com a poc lleial… i aquest és l’engany.

Ja fa mesos que hi ha una clara voluntat d’acabar amb el PSC, fins i tot des de dins. Hi ha molts interessos en joc i una massa crítica de votants amb la que la resta de forces es freguen les mans.

Encara que quedem quatre, seguirem endavant.

El temps posa i treu raons… i nosaltres, a més de temps, tenim raó.

9 Responses to Estratègia, perversió i engany #psc @socialistes_cat @pere_navarro

  1. Ferran Ocata dice:

    Ernest…per més voltes «legoconstitucionals» que li vulguis donar, ahir, com sempre, el PSOE de la comunitat autònoma de Catalunya, va tornara trair-la i no perquè els d’ERC fecin una proposta rebuscada i no mirant els articles de la constitució bananera aquesta, sinó perquè el PSOE no voleu cap consulta, ni legal ni alegal, perquè deixar que el poble decideixi mai podrà ser il·legal…ni que ho digui una constitució de broma, ni cap llei absurda.

    Quan heu volgut canviar-vos la llei per la vostra comoditat, #PPSOE heu fet la pinça i no us ha importat.

    Ahir va quedar clar, que vol el PSOE de la comunitat autònoma de Catalunya i no és ni federalisme ni consulta, és mantenir l’status quo, que ja us va bé.

    Ferran Ocata

    Me gusta

  2. Resposta a Ferran:

    Aquesta és la idea que volen (voleu?) que quedi en l’imaginari de la gent: un PSC sotmès al PSOE o, millor dit, a gust sota l’aval de les seves propostes…

    No estic gens d’acord. Hi ha un vincle directe entre el PSC i el PSOE: som partits federats i germans, que anem de la ma en molts temes i en altres discrepem.

    En el que sempre anirem de la ma és en seguir, fil per randa, la legalitat vigent: jo personalment no entenc cap polític que actuï en contra de la llei…

    El que més m’empipa de tot això és que gent d’esquerra, progressista i involucrada en el desenvolupament social no vegi el perill que hi ha darrera del llop Mas i la seva quadrilla de CiU… ara amb el Carretero i companyia…

    Possiblement tinguem la baixada en vots i escons més grans de la història i pot ser, nomes pot ser, ens convertim en un partit minoritari en aquestes eleccions, però, com dic al post, el temps treu i dona raons i aquest circumstància és, a totes llums, transitòria…

    M’agradarà veure les vostres cares quan CiU comenci amb els subterfugis, els problemes i les decisions estranyes, com seguir pactant amb el PP (ara encara ho fa a la Diputació)… i s’esvaeixi l’impuls independent… llavors en parlarem de nou.

    Me gusta

  3. Sergi Falang dice:

    Una mica presumptuós pensar que hom té la raó. Ara bé si seguiu amb aquestes polítiques el que si tindreu del vostre costat d’aquí a ben poc serà «La Razon».

    Me gusta

  4. Ferran Ocata dice:

    Ernest, no sé quina mania tens en pensar que sóc pro-CyU. El meu odi visceral contra els convergents és conegut arreu. En Mas no arriba ni a llop amb pell de xai. CyU és la dreta i no la dreta catalana, és la dreta espanyola també, a mi no m’has de convèncer de res, però que el PSOE de la comunitat autònoma de Catalunya, no hi pinta res a Madriz.

    Ho sento, però el que els 14 diputats van fer ahir es diu ridicul…amb un «Parlamento» amb majoria absoluta del PP, si 14 tius i ties voten lliurement no passa res, no perdeu la votació, i aquí la legalitat vigent no és excusa, perquè justament es volia això, canviar la legalitat vigent. Així posant-vos amb la dreta espanyola i rància demostreu quin és el vostre lloc com a PSOE Català, valor 0, opinió la que ens marquin.

    El PSC va desaparèixer amb Pasqual Maragall.

    Per cert, em sembla bé que ERC fes el “paripé” , jo no ho hagués fet, per mi demanar permís per exercir drets i drets humans, és estúpid. El dia que els polítics aprengueu que les persones que formem el poble, no votem perquè tingueu la legitimitat de fer el que vulgueu, aleshores entendreu que vol dir democràcia.

    El poble és qui té el poder, un polític no és res més que un empleat del poble, subordinat a aquest. I les lleis, són les lleis del poble, no dels polítics, per tant ha de ser el poble qui les canvií.

    Me gusta

  5. […] proba del nou dels sobiranistes respecte al PSC al Congrés vaig escriure un post titulat “Estratègia, perversió i engany” on destacava el que jo crec una burda trama per desqualificar el meu partit basat en mentir […]

    Me gusta

  6. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta a Ferran:

    Tue ets votant de CiU tant que membre del PSOE en soc jo….

    Me gusta

  7. Ferran Ocata dice:

    Pensava que sabies valorar més bé a les persones. En el teu imaginari només hi ha Convergents, PPerus i els SúperSocialiestes bons.Una llàstima.

    L’aspectre polític, per desgàcia d’alguns, inclou l’existència d’altres aqui no poden classificar ni controlar amb unes sigles.

    Me gusta

  8. Resposta a Ferran:

    Jo tinc una alta estima envers l’ésser humà, però això no treu que hi ha una voluntat de determinats sectors -molts- contra nosaltres. I tu en formes part.

    Me gusta

  9. Ferran Ocata dice:

    Que jo no sigui proPSOE no vol dir que sigui Convergent, i sí, el PSOE i les seves filials no m’agreden, però com dirien a l’APM «Això ho sap tothom» i no ho he amagat mai. Em sap greu però no tens premi pel descobriment de l’any.

    Me gusta

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.