S’han carregat l’equip educatiu del Sol Solet!!!!!!! #Masnou #ElMasnou #PleMasnou

Aquesta tarda he tingut coneixement d’una noticia que m’ha deixat esglaiat… L’equip de pedagogues que amb tant encert i convicció han tingut cura dels nostres infants a l’escola bressol municipal “Sol Solet” no tindrà cura d’aquesta responsabilitat a partir del curs vinent.

Aquesta és una noticia molt dolenta pel Masnou. I parlo amb coneixement de causa.

Inauguració de l’escola Bressol Sol Solet

L’any 2003, amb l’Eduard Gisbert al capdavant, els partits polítics de progrés del Masnou (PSC, ERC i ICV-EUiA) vam establir les prioritats i disposar d’escoles bressol era una d’elles. Era una reclamació social, una autèntica necessitat.

La elaboració dels plecs va ser molt laboriosa i cal dir que la llavors regidora d’Educació, Carme Giol (ERC), va fer una bona feina tant en els criteris per la selecció de l’equip de pedagogs com el de menjador.  Quantes hores de debat i esmenes presentades i quanta il·lusió per aquest projecte, aquest gran projecte…. No se que en pensarà ara…

Els criteris de selecció eren clars, cooperativa laboral -res de grans empreses-, gent jove i amb il·lusió però amb bona formació i un projecte educatiu català i masnoví…

Recordo quina il·lusió vam tenir tots els regidors en conèixer l’empresa seleccionada, la seva joventut, ànsia per donar, voluntat… tantes virtuts.

I puc parlar com a pare. La meva Lara que ara te vuit anys va tenir la sort de gaudir de l’escola bressol i aprendre amb aquestes mestres.

Alguns diran que l’administració és freda i que els concursos són això, concursos; pots guanyar-los o perdre’ls… Que cal deixar pas a altres i que, com altres coses a la vida, hi ha un punt que s’acaba…

Quin error. Quin poc sentit comú….

Els concursos tenen unes bases, uns criteris, que els elaboren els polítics i tècnics i són els que defineixen el tipus de resultat que vols obtenir… No vull dir que s’adrecin a una persona o empresa, no és això, sinó que estableixen quins son els perfils de persones o empreses poden aconseguir accedir o obtenir major puntuació…

El resultat d’aquest concurs és la voluntat del govern de CiU i ERC de disposar d’una gran empresa –per això valoraven tenir una ISO- i en canvi no van valorar que el tipus d’empresa fos una cooperativa com la que fins la data ha gestionat el Sol Solet amb satisfacció, formada per cinc persones d’ací, properes, amb estima del Masnou i de la seva professió.

L’empresa que sembla ser ha guanyat és CLECE, empresa del grup ACS (la del Florentino Pérez del Reial Madrid), que a la seva pàgina web ho diu ben clarNuestros más de 45.000 empleados son nuestro principal activo, como también lo son nuestros clientes, siempre con identidad y perfil definidos”.

Passem de 5 a 45.000 i de ser alumnes a ser «clientes«… Ja s’ha acabat la relació fraternal, ara els nostres fills i les nostres filles seran clients. Bravo pel govern del Masnou!!!!

Per cert. No m’extranyaria que aviat el Conde Duque vingués amb la solució als pares i mares: “He parlat amb CLECE i contractaran al mateix equip de pedagogues”… i tot seguirà igual. Mentida!!!!

CLECE porta el seu propi guió i programa de treball, porta el seu propi projecte educatiu, pel que elles passarien a ser unes treballadores més, llavors els hauran robat l’ànima… i els diners, per que CLECE, per que puguin ser contractades les imposarà les seves condicions laborals i econòmiques…

Al final, qui perden son els nostres fills i filles, el futur del Masnou… i no quedarem creuats de braços: demà al plenari exigirem una explicació… i les mares i pares volen fer una concentració front l’Ajuntament, a partir de les 17 segons diu el grup de feisbuc que han creat…

Ara ja ho sabeu. Hi ha moltes formes d’esborrar el record del treball que vam realitzar els darrers anys i aquesta n’és una altre mostra.

20 Responses to S’han carregat l’equip educatiu del Sol Solet!!!!!!! #Masnou #ElMasnou #PleMasnou

  1. Sergio Moreno dice:

    Muy acertado el artículo, mis hijos también han disfrutado de la atención de las profesoras de Sol Solet. Suscribo todo lo dicho!!

    Me gusta

  2. Eva Milian dice:

    com a persona, mestre i licenciada en Psicopedagogia, només em puc plantejar que s’ han equivocat de ple, la tasca d’ aquestes professionals a nivell de tracte amb els infants és inmillorable;les conec, sé com treballen i com s’ esmercen en avançar cada dia en la seva tasca educadora, potser que l’ ajuntament s’ ho plantegi!!

    Me gusta

  3. joanna dice:

    Como madre, que ha podido disfrutar durante 3 años del proyecto educativo de estas educadoras estoy muy desilusionada con la decisión del ayuntamiento que no parece reconocer la increible labor que han realizado desde el principio el equipo docente y los centenares de niños que han tenido una experiencia tan agradable en los primeros años de su vida.

    Me gusta

  4. Jordi Osul dice:

    Si això es veritat, un altre cop el govern Masnoví, torna a equivocar-se en les dedicions que pren.
    Com a ciutadà del Masnou, coma ex-pare d’aquesta escola, com votant d’aquet poble, cada cop estic mes emprenyat per d’haver votat per aquet govern, govern que no treballa, govern que no fa la feina ben feta, govern que pren decisions sense pensar, govern que no para d’ improvisà ,govern que dimiteixen regidors ,govern que prima mes a una empresa de fora que un de casa, govern que no l’importa que 5 famílies Masnovines es quedin sense feina per una de fora.
    Per tot això, un soc un Masnoví emprenyat, i arepentit del vot mal gastat.
    Ara be, crec que tot passa factura en aquesta vida, i d’aquí tres anys tornaré a votar.

    Me gusta

  5. Leba dice:

    No patiuuuuuu!!!!!!, com ve diu l’Ernest, Vindra el Conde Duque d’Olivares pujat a la seva Derbi Variant apagant el foc i penjant-se la medalla, i com el Gran Rey Midas que creu que es, posara ha disposició dels pares les seves bondats repartint caramels trampa
    per enfonsar una mica mes al seu soci de Gobern CiU, realment patetic….

    Foten fora les bones profesionals, per fer els seus tripijocs, els mateixos tripijocs que han portat al Ajuntament de El Masnou a una situaciò de paralisi sense precedents…

    La causa de la libertad se convierte en una burla si el precio a pagar es la destrucción de quienes deberían disfrutar la libertad.

    Mahatma Gandhi

    Me gusta

  6. Jordi Osul dice:

    Equip de Gobern del nostre municipi això son vots, i crec que perduts… això passarà factura…

    http://www.facebook.com/groups/382920265095626/

    Me gusta

  7. Carlos dice:

    Mi hija Elena tuvo la suerte de haber ido al Sol Solet, aunque de eso hace ya 9 años. La verdad, tal y como dice Ernest, es que no se pudo escoger mejor equipo docente. Recuerdo con mucho cariño las fiestas que realizaban los niños y la amabilidad y profesionalidad del profesorado. Aun hoy mi hija se acuerda de eso.
    Estamos llegando a unos límites donde la destrucción sistematica de todo lo conseguido anteriormente es el objetivo del actual equipo de Gobierno. Espero y deseo, que esto de un giro de 180 grados. Y si no lo dá siempre nos quedaran las próximas Municipales aunque sea demasiado tarde.
    Recordad que este es el «Govern dels millors», o sea que todavía lo pueden hacer peor.

    Me gusta

  8. Mireia Noy dice:

    Aquesta és la ultima cosa que podia imaginar …. deixem que gestioni l’escola bressol sol solet una empresa, amb seu a madrid, que la seva principal activitat es la neteja!!!

    En quin poble vivim?
    Vivim en un poble on es puntua i prioritza una empresa de fora i poderosa per gestionar l’escola bressol, per educar els nostres fills, una empresa de Madrid, una empresa que no coneix les realitats del nostre poble i de l’entorn. Una empresa que presenta millores i serveis sense coneixer la realitat de l’escola i les families….
    En un poble on NO es te en compte la feina ben feta durant 8 anys, on NO es puntua el ser una cooperativa petita, de Masnou i compromesa , on NO es premia la feina ben feta, on NO s’escolta la veu del poble.
    NO, NO, NO…. Això no està bé!!!
    Aquestes decisions NO ajuden al poble. Aquestes polítiques no ens agraden.

    Me gusta

  9. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Respuesta a Sergio Moreno:

    Gracias Sergio. No podemos quedarnos con los brazos cruzados, hemos de luchas por lo que creemos y por lo que hemos trabajado…

    Un abrazo!!!!

    Me gusta

  10. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta a l’Eva Milian:

    La realitat és molt crua: el concurs està fet i l’ha guanyat Clece… no hi ha volta de fulla.

    La manca d’estratègia o, pitjor, el càlcul sibil·li ha acabat amb unes gestores de referència pel Masnou.

    Me gusta

  11. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Respuesta a Joanna:

    CiU nunca creyó en las escoles bressol. Desde la oposición criticó las inversiones que los gobiernos de Eduard Gisbert hicieron en este y otros proyectos educativos.
    Pero ERC… ellos que habían trabajado en su día, codo a codo por un proyecto de escuela moderna…

    Ámbos partidios son culpables de este desaguisado…

    Me gusta

  12. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta a Jordi Osul:

    Lamentablement, és així i no hi ha res a fer per fer un volt a la situació.

    Jo també estic molt emprenyat!!!!

    Me gusta

  13. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta a Leba:

    Com diu un proverbi xinès: «Equivocar-se es quelcom que ens afecta a tots; només l’ignorant persevera en l’error»…

    I ací n’hi ha tants d’ignorants….

    Me gusta

  14. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Respuesta a Carlos:

    Yo estoy en la misma situación… Si estos son los mejores, como serán los peores…

    Me gusta

  15. Ernest Suñé Nicolás dice:

    Resposta a Mireia Noy:

    Estic d’acord: NO!!!!

    Me gusta

  16. […] amb el suplici que van haver de passar mares, pares i mestres per poder mostrar el seu enuig sobre la desfeta de l’equip pedagògic de l’escola bressol Sol Solet per la mala praxi del […]

    Me gusta

  17. […] mi va ser els dos temes estrella que no son altres que la mala praxi del govern que ha suposat la desfeta de l’equip pedagògic de l’escola bressol Sol Solet i la presentació per part de l’oposició d’una moció per forçar el govern a modificar el […]

    Me gusta

  18. […] S’han carregat l’equip educatiu del Sol Solet!!!!!!! #Masnou #ElMasnou #PleMasnou […]

    Me gusta

  19. […] que el darrer concurs va guanyar CLECE, empresa de Florentino Pérez fet que vam criticar en un butlletí i que al final no va aplicar el fantàstic programa que duien […]

    Me gusta

  20. […] proper 18 de juliol farà dos anys de la publicació al meu bloc de la notícia “S’han carregat l’equip educatiu del Sol Solet!!!!!!!” on ja denunciava pràctiques similars per valorar més la qüestió econòmica i criteris […]

    Me gusta

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.